Så mycket kan du tjäna på att ta med dig matlådan till jobbet 

Sparande

28th April 2021

Så mycket kan du tjäna på att ta med dig matlådan till jobbet 

Kan det verkligen göra så stor skillnad att ta med sig en matlåda till jobbet varje dag? Ja, faktiskt! I detta blogginlägg så räknar vi på hur mycket du faktiskt kan spara och ger dig tips på hur du kan komma igång.  

Att äta lunch på jobbet är ett måste, men det behöver inte nödvändigtvis vara speciellt dyrt för plånboken. Uteluncher kostar ofta en hel del och för dig som sparar är matlådan din bästa vän. På en månad kan du spara ca 2 000 kronor genom att skippa utelunchen och istället ha med dig matlådan till jobbet. På ett år innebär detta drygt 24 000 kr, på två år är det drygt 48 000 kr och på tre år är det drygt 71 000 kr. 

Såhär har vi räknat 

Lunch ute = ca 120 kronor  
Matlåda = ca 30 kronor  
120 kronor – 30 kronor = 90 kronor (din besparing per dag) 
1 månad med matlådor = 90 kronor x 22 arbetsdagar = 1980 kronor 

Detta kan vara pengar som bidrar till en resa, nya möbler eller något annat som du sparar till. Om du ändå känner att du vill kunna lyxa till det ibland så kan du istället ta med dig matlådan varannan dag, eller satsa på en utelunch på fredagar. Har du med dig matlådan varannan dag så har du på bara ett år sparat in 12 000 kronor, som också kan vara ett trevligt tillskott på kontot.  

Så kommer du igång

För att börja med nya vanor som denna så kan det vara bra att göra det tillsammans med kollegor eller vänner. Det är uthållighet som gäller och det kan vara enklare att bryta vanan om du gör det ihop med någon som kan sporra och påminna dig om varför du gör det.  

Leta upp recept på maträtter som passar perfekt för matlådan och packa alltid ner mat som du vet att du tycker om. Om du hittar någon riktig favorit så kan du också laga storkok och frysa in, så att du alltid har smaskiga matlådor att ta med dig när tiden eller motivationen tryter. 

För att du ska hålla dig motiverad och fortsätta med din nya vana så är det viktigt att du synliggör dina framsteg. Du kan lägga pengarna du skulle använt till uteluncher i en burk eller lägga över dom på sparkontot varje vecka eller månad.

Är det dags för dig att ta mer kontroll över din ekonomi? Då är din matlåda det första och enklaste du kan börja med!  

Lycka till! 

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store