Så kan du sänka din bolåneränta

Bostad

22nd March 2021

Så kan du sänka din bolåneränta

Många betalar idag alldeles för hög ränta på sina bolån. En del har aldrig ens förhandlat om sin ränta hos banken eller jämfört den med konkurrerande bankers räntor. Genom att se över dina alternativ så kan du tjäna in tusenlappar varje år och i detta inlägg ger vi dig tre tips på hur du kan sänka din bolåneränta. 

Pruta 

Många banker pratar ofta om att binda eller inte binda lån, men det är inte här du tjänar in mest pengar. Det handlar snarare om att pruta och förhandla kring din ränta. Trivs du hos din bank och i första hand inte vill byta så är det detta du ska utgå ifrån. Dock är viktigt att tänka på att det inte är ovanligt att många stannar kvar alldeles för länge hos den bank man tecknade sitt första bolån hos även fast det kan vara mer gynnsamt att jämföra bankerna och se vad andra kan erbjuda. Om du inte vill byta bank, ta till vara på informationen du kan få från andra och nyttja det när du ska förhandla med din bank istället. Läs mer här om hur bankerna bestämmer bolåneräntorna.

Jämför olika banker 

Idag är det relativt enkelt att jämföra bankernas olika räntor och på så vis hitta det alternativ som gynnar dig mest. Här kan du spara tusenlappar varje år och du får full koll på vad de olika bankerna kan erbjuda dig.  

Byt bank  

När du jämfört ränta hos olika banker och har hittat en som erbjuder dig bättre ränta, så byter du helt enkelt bank. Läs mer här om hur du byter bank.

Tips! Alwy ger dig en direkt indikation på hur mycket just du bör kunna spara på din bolåneränta genom att byta lånegivare. Du kan enkelt gå in och jämföra och byta bolånegivare i ditt Alwy konto.

Lycka till! 

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store