Hur man kan inreda ett hem med en tight budget

Bostad

21st June 2022

Hur man kan inreda ett hem med en tight budget

Det är viktigt att hitta ett boende som man trivs i och som passar en själv. Men sättet man möblerar och inreder hemmet på är det som verkligen gör det till ett hem. Har man en tight budget kan det dock vara svårt att skapa den stämning och känsla man letar efter i sitt nya hem. Det går faktiskt att sänka kostnaderna rejält för att möblera och dekorera med lite kreativitet.

Köp begagnade möbler och inredning

Varje dag lägger privatpersoner ut möbler och inredning till försäljning på sajter som Blocket, Tradera och Facebook Marketplace. Man kan även hitta speciella Facebook-grupper som ägnar sig åt att köpa och sälja möbler och andra föremål i ens område.

Spenderar man lite tid på dessa typer av sidor kommer man kunna hitta det mesta. Dels kan man hitta billigare begagnade möbler och inredning men man kan även hitta föremål som bortskänkes mot att man kommer och hämtar upp det. Dessa sidor och grupper är även bra för att leta efter växter och planteringar som personer säljer eller skänker bort.

Besök loppmarknader

Många loppmarknader har dolda pärlor till väldigt bra priser och det kan vara ett roligt ställe att på ett kreativt sätt hitta inredning och möbler så som glas, tallrikar, vaser, lampor, inredningsdetaljer, stolar, soffbord och byråer. Ofta hittar man unika föremål som kan komma att behöva lite restaurering.

Loppisar brukar inte hjälpa till med leveranser så se till att ta med en stor bil eller hyr en skåpbil så att föremålen kommer med hem. Om man behöver hyra en bil är det viktigt att ta med det i kostnaden för föremålen när man bestämmer sig för om priset är rimligt.

Använd sociala medier och jämförelsesidor

När man behöver köpa nya möbler och inredning är det smart att använda sig av jämförelsesidor som Pricerunner för att se vart man kan hitta det man letar efter till billigast pris. Det kan även vara bra att lägga upp det man söker på sociala medier och fråga om tips. Man vet aldrig vem som kanske har smarta tips och förslag på vart man kan handla det eller hur man skulle kunna göra det själv.

Underskatta inte effekten av färg

Att inreda och dekorera en vit vägg med konst och bilder kan både bli dyrt och tidskrävande. Överväg att istället måla väggar i en djärv färg som passar hemmet, det har en enorm visuell påverkan.

När man målar en vägg behöver man inte ha lika mycket inredning och konst. Men om man redan har konst eller bilder i åtanke som man vill hänga upp, se till att välja en färg som matchar med dess ramar.

Ta fram den kreativa sidan

Man kan spara mycket pengar på heminredning genom att vara lite kreativ. Prova att måla möbler eller tavelramar i en annan färg och se vilken skillnad det gör. Man kan även slipa trämöbler och betsa dem i en annan nyans. Har man en gammal byrå kan man även byta knoppar eller handtag för att förbättra den. Genom att uppdatera och förändra möbler man redan äger eller köper begagnat ger man dem ett unikt utseende som passar det nya hemmet.

Skriv ut bilder

Är du en person som gillar att ta mycket bilder? Om man har högupplösta bilder av vackra platser, händelser eller minnen så kan man skriva ut dem och rama in dem. Det ger hemmet en levande och jordnära känsla. Att skriva ut stora bilder är väldigt billigt jämfört med att köpa konst och om skriver man ut i en standard storlek så finns det ofta billiga men fina ramar att köpa till. Väljer man en matt finish på sina bilder så kommer det att se mer raffinerat och exklusivt ut än om man väljer en glansig finish.

Känn ingen press att inreda snabbt

När man köper sitt nya hem spenderar man sannolikt mycket pengar på både bostaden, flytten, renovering och grundläggande förnödenheter. Det är lätt att känna en press av att snabbt inreda hela bostaden och få det att kännas som ett hem men det kan lätt resultera i att man köper möbler och inredning man egentligen inte vill ha till en dyr kostnad istället för kvalitetsdetaljer man kommer att ha i många år framöver.

Låt det istället ta sin tid att spara och investera i saker man kommer att njuta av en lång tid framöver. Man behöver inte oroa sig om ett rum eller en vägg är tom ett tag. Ofta tar det lite längre tid att bo in sig och känna efter vad man verkligen vill ha eller behöver för att få hemmet att bli personligt och så som man vill ha det.

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store