Så semestrar du billigare

Budget

17th June 2021

Så semestrar du billigare

När våren blir till sommar så börjar många av oss att åka på semester. Coronapandemin har resulterat i högtryck på landet campingplatser och många vill ta tillfället i akt att komma iväg. I takt med att restriktioner har lättats så passar många på att åka på de resorna de har “missat” det senaste året. I detta inlägget kommer det tips på hur du åker på en budgetvänlig semester.

Välj ett kostnadseffektivt äventyr

För många kan budgeten vara ansträngd från corona pandemin och om du har haft en lägre inkomst så kanske du inte har lika mycket undan sparat som du brukar ha denna tiden på året.

När man åker på semester så är det oftast boendekostnaderna och resekostnaderna som är de två dyraste utgifterna och det finns flera sätt att spara in pengar på dessa två. Ett sätt kan vara att se över om du har några poäng från ditt kreditkort som du kan använda för att minska hotell och resekostnader. Ett annat tips är att använda dig av jämförelsesajter som t ex booking, skyscanner etc så att du kan se priser på flera olika flyg och hotell på ett och samma ställe. På så sätt blir det lättare att välja ett bra och kostnadseffektivt alternativ.

Är det aktuellt med en hemester?

Ett annat sätt att minska dina semesterkostnader är att åka iväg på en hemester. Under en hemester så kan du t ex utforska din hemstad som turist, åka på dagsutflykter och kanske bo borta en natt eller två. Du kommer att spendera mer på transportkostnader men det blir ändå billigare än ett flyg och hotell. Det kanske hade varit kul med en roadtrip genom Sverige? Läs även 5 tips för en budgetvänlig hemester.

Billig packning

Det billigaste sättet att resa är att inte köpa nya grejer inför din semester. behöver du verkligen nya badbyxor eller funkar dem du hade förra året? Med det sagt så vill du ändå sätta dig själv i en sits där du ger dig själv möjligheten att ha en bra semester. Om du ska ut och vandra så vill du se till att du har bra skor och en bra ryggsäck. Ska du flyga långt så kanske du vill investera i t ex en skön kudde eller liknande.

Sammanfattning

Resekostnaderna och boendekostnaderna är de största faktorerna när du bestämmer hur kostnadseffektiv din nästa resa kommer att bli. Som med vilken utgift som helst så kan det vara värt att göra en budget så att du kan ha kul utan att det kostar skjortan.

Alwy hjälper dig att sammanställa dina intäkter och utgifter så att du lättare får koll. En smartare ekonomi helt enkelt.

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store