5 tips för en budgetvänlig hemester

Budget

1st July 2021

5 tips för en budgetvänlig hemester

Sommaren är vanligtvis en tid där många passar på att vara lediga. I takt med att restriktionerna börjar avta så börjar fler och fler familjer att leta efter att sätt att komma iväg även om många inte reser allt för långt. I denna artikeln går vi igenom hur du kan åka på en budgetvänlig hemester.

För de flesta resor så är de två största kostnaderna boende och resan dit och hem. En hemester minimerar eller eliminerar dessa två vilket hjälper dig att ha få en budgetvänlig hemester.

Vad är en hemester?

Hemester är, föga förvånande, en kombination mellan hemma och semester och precis som det låter så innebär det att man åker på en semester utan att vara alltförlångt från hemmet. Man kan hemestra på flera olika sätt och på vissa hemestrar så åker man på flera dagsutflykter men man bor kvar hemma och i i vissa hemestrar så åker du iväg en bit men inte utanför landets gränser.

Turista i din hemstad

En av de populäraste hemestra destinationerna är att turista i din egen stad. Istället för att se din stad som en boende så försök se den som en turist och vad skulle en turist göra om de besökte just din hemstad? Kanske ta in på hotell, gå på den där restaurangen och besöka den där sevärdheten.

Chanserna är goda att även om du har levt i samma stad i flera år så har du inte sett allting som staden har att erbjuda. Ta några dagar och lev som turist i din egna stad för att få ett nytt och fräscht perspektiv på just din stad.

Åk på camping

Ett annat förslag på semester är att åka på camping. Nuförtiden så finns det flera olika sätt att campa på och du kan välja allting mellan en mer traditionell camping till stugor eller “glamping” där du kombinerar utelivet med komforten av inomhus.

En ordentlig filmkväll

Ett budgetvänlig hemester idé är att ha en ordentlig filmkväll eller två. För att det ska kännas speciellt behöver du tänka igenom hur du kan göra filmkvällen speciell och inte bara sätta på Netflix i soffan. Några idéer kan vara att hyra en projektor, ha filmkvällen utomhus eller genom att kombinera filmkvällen med en speciell middag.

Åk till stranden

En dag på stranden är något som de flesta människor tycker om och det är definitivt något som man kan göra på hemestren. Om du inte bor nära en strand så kan du åka till en närliggande sjö, å eller till och med en pool.

En matturné i din stad

Sista tipset är att gå på en matturné i din egna stad. Beroende på din budget och intressen så kan det vara ett alternativt att lägga upp en matturné. ta en dag eller två och försöka gå på så många restauranger du kan för att testa din stad och dess utbud. Du kanske rentav får en ny favorit restaurang?

The Bottom Line

Det är viktigt att du då och då kopplar av från vardagen och ditt arbete. Att åka på en semester måste inte kosta skjortan och de två största kostnaderna är ofta boendet och reskostnaderna dit och hem. Genom att minimera dessa kostnaderna så kan du åka på en hemester som är avkopplande, rolig, annorlunda och snäll mot din plånbok. Pengarna som du sparar kan du kanske till och med investera. Med Alwys kalkylator för ekonomisk frihet kan du räkna på hur mycket du behöver spara för att alltid kunna vara på semester.

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store