Så kan du sänka din bolåneränta

2021-03-22

Bolån

Många betalar idag alldeles för hög ränta på sina bolån. En del har aldrig ens förhandlat om sin ränta hos banken eller jämfört den med konkurrerande bankers räntor. Genom att se över dina alternativ så kan du tjäna in tusenlappar varje år och i detta blogginlägg ger vi dig tre tips på hur du kan sänka din bolåneränta. 

Pruta 

Många banker pratar ofta om att binda eller inte binda lån, men det är inte här du tjänar in mest pengar. Det handlar snarare om att pruta och förhandla kring din ränta. Trivs du hos din bank och i första hand inte vill byta så är det detta du kan börja med. Det är inte ovanligt att man stannar kvar alldeles för länge hos den bank som du tecknat bolån hos från början, men det kan vara mer gynnsamt för dig att jämföra din ränta mot andra bankers räntor.   

Jämför olika banker 

Idag är det relativt enkelt att jämföra bankernas olika räntor och på så vis hitta det alternativ som gynnar dig mest. Här kan du spara tusenlappar varje år och du får full koll på vad de olika bankerna kan erbjuda dig.  

Byt bank  

När du jämfört ränta hos olika banker och har hittat en som erbjuder dig bättre ränta, så byter du helt enkelt bank.

Tips! Alwy ger dig en direkt indikation på hur mycket just du bör kunna spara på din bolåneränta genom att byta lånegivare. Du kan enkelt gå in och jämföra och byta bolånegivare i ditt Alwy konto.

Lycka till! 

Informationen på bloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på bloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Fler inlägg

Ange din mail för att få de senaste blogginläggen direkt till din mailkorg

Få en smartare ekonomi

Skapa ett konto på en minut

Vi använder cookies för att anpassa din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av cookies. Du kan läsa mer i vår Integritetspolicy.