Alwy välkomnar Lannebo fonder till fondtorget!

Investera

4th June 2022

Alwy välkomnar Lannebo fonder till fondtorget!

Hos Alwy kan du spara i fonder från flera olika bolag helt utan provisioner, så kallade kickbacks. Istället för att behålla provisionerna själva så betalar vi ut dessa till dig som användare. På så sätt får du lägre avgifter och du får behålla en större del av kakan själv. Vi välkomnar nu Lannebo fonder till fondtorget och i detta blogginlägg kan du läsa mer om de olika fonderna som du kan handla hos Alwy.

Alla investeringar i fonder innebär en risk och ditt sparande kan både öka och minska i värde.

Informationen nedan är tagen från Lannebos hemsida och du finner mer information om fonden i inloggat läge på alwy.se.

Lannebo Corporate Bond
En företagsobligationsfond för den som vill ha högre avkastning än traditionellt räntesparande men lägre risk än aktiesparande

En investering i fonden ger en bred inriktning mot företagsobligationer utgivna av företag i Norden med tonvikt på Sverige. Fonden är aktivt förvaltad av ett erfaret förvaltarteam som analyserar bolag och investerar där de ser bäst avkastning i förhållande till risk. Målsättningen är att skapa möjlighet till god avkastning men till lägre risk än aktier. Den genomsnittliga löptiden i fonden är i normalfallet 3-5 år men kan under perioder vara längre eller kortare. Placeringar i utländsk valuta valutasäkras alltid. Fonden får placera mer än 35 procent av fondmedlen i obligationer och andra skuldförbindelser som givits ut eller garanterats av en stat eller kommun i Norden.

Lannebo Europa Småbolag
En småbolagsfond med ett rutinerat förvaltarteam som tar Lannebos äkta, aktiva förvaltning vidare ut i Europa

En investering i fonden ger en bred inriktning mot små och medelstora europiska bolag. Fonden är aktivt förvaltad av ett erfaret förvaltarteam som fokuserar på att hitta de bästa investeringsmöjligheterna bland tusentals småbolag.

Lannebo Fastighetsfond
En fastighetsfond för dig som tror på nordiska bygg- och fastighetsbolag

Lannebo Fastighetsfond är en aktiv förvaltad aktiefond med fokus på långsiktighet och riskmedvetenhet. En investering i fonden ger en fokuserad inriktning mot nordiska bygg- och fastighetsbolag. Målet är att med en koncentrerad portfölj skapa möjlighet till god riskjusterad avkastning.

Lannebo High Yield
En högräntefond för dig som vill ha högre avkastning än traditionellt räntesparande men lägre risk än aktiesparande

En investering i fonden ger en bred inriktning mot högavkastande företagsobligationer i Norden. Fonden är aktivt förvaltad av ett erfaret förvaltarteam som analyserar bolag och investerar där de ser bäst avkastning i förhållande till risk. Målsättningen är att skapa möjlighet till god avkastning men till lägre risk än aktier. Högavkastande obligationer, även kallade High Yield, är obligationer utgivna av företag med låg kreditvärdighet. Den genomsnittliga löptiden i fonden är i normalfallet 3-5 år men kan under perioder vara längre eller kortare. Placeringar i utländsk valuta valutasäkras alltid. Fonden får placera mer än 35 procent av fondmedlen i obligationer och andra skuldförbindelser som givits ut eller garanterats av en stat eller kommun i Norden.

Lannebo Mixfond
En blandfond för dig som inte själv vill allokera dina besparingar mellan aktier och räntor beroende på marknadsläget

En investering i fonden ger en bred inriktning mot såväl aktier som räntebärande värdepapper. Lannebo Mixfond är en aktivt förvaltad blandfond där det erfarna förvaltarteamet beroende på sin marknadssyn växlar fördelningen mellan tillgångsslagen. Aktieandelen tillåts variera mellan 0 till 100 procent.

Lannebo Mixfond Offensiv
En blandfond för dig som inte själv vill allokera dina besparingar mellan aktier och räntor beroende på marknadsläget

En investering i fonden ger en bred inriktning mot såväl aktier som räntebärande värdepapper. Lannebo Mixfond Offensiv är en aktivt förvaltad blandfond där det erfarna förvaltarteamet beroende på sin marknadssyn växlar fördelningen mellan tillgångsslagen. Förvaltarna kan investera 50-100 procent av fondens medel i aktier och resterande del i räntebärande värdepapper.

Lannebo Norden Hållbar
En Nordenfond för dig som vill investera i aktier från kvalitetsbolag över hela Skandinavien

För fonden har hållbarhet en avgörande roll. En investering i fonden ger en fokuserad inriktning mot nordiska börsnoterade bolag inom områden som bedöms viktiga för att skapa en mer hållbar framtid. Fonden är aktivt förvaltad av ett erfaret förvaltarteam som kan investera i såväl små som stora nordiska bolag. Fonden investerar endast i bolag vars verksamhet bidrar till: ett friskare liv, en bättre miljö, ett mer hållbart samhälle eller bolag som erhållit mycket höga hållbarhetsbetyg.

Lannebo Räntefond Kort
En kort räntefond för dig som vill ha lägre risk i ditt sparande

En investering i fonden ger en bred inriktning mot räntebärande värdepapper med hög kreditvärdighet. Fonden investerar främst i företagsobligationer och certifikat men får även placera i räntebärande värdepapper utgivna av stat eller kommun samt i penningmarknadsinstrument. Genomgående för alla investeringar är att de sker i värdepapper med hög kreditvärdighet och kort löptid (0-2 år). Fonden riktar sig till dig som vill ha en stabil avkastning med mycket låg risk. Fonden får placera mer än 35 procent av fondmedlen i obligationer och andra skuldförbindelser som givits ut eller garanterats av en stat eller kommun i Sverige.

Lannebo Småbolag
En småbolagsfond för dig som tror på små och medelstora bolag på den svenska och övriga nordiska aktiemarknaden

En investering i fonden ger en bred inriktning mot små och medelstora svenska bolag. Lannebo Småbolag har mer än 20 års historik och är aktivt förvaltad vilket innebär att fondens förvaltare analyserar bolag, träffar företagsledningar och använder sig av sitt inflytande som ägare för att skapa bästa möjliga förutsättningar till en god riskjusterad avkastning. De bolag som fonden investerar i får ha ett börsvärde som högst uppgår till 1 procent av den svenska aktiemarknadens totala börsvärde vi investeringstillfället.

Lannebo Sverige
En aktiefond för dig som tror på svenska bolag med ledande marknadspositioner globalt

En investering i fonden ger en fokuserad inriktning mot svenska börsbolag med globala marknadspositioner. Lannebo Sverige har mer än 20 års historik och är en aktivt förvaltad aktiefond med fokus på långsiktighet och riskmedvetenhet. Målet är att med en koncentrerad portfölj skapa möjlighet till god riskjusterad avkastning.

Lannebo Sverige Hållbar
En hållbarhetsfond för dig som vill investera i en hållbar framtid utan avkall på god avkastning

För fonden har hållbarhet en avgörande roll. En investering i fonden ger en fokuserad inriktning mot svenska börsbolag som bedöms viktiga för att skapa en mer hållbar framtid. Fonden investerar enbart i bolag vars verksamhet bidrar till: ett friskare liv, en bättre miljö, ett mer hållbart samhälle eller bolag med mycket höga hållbarhetsbetyg. Fonden är aktivt förvaltad vilket betyder att förvaltarna handplockar aktier som de enligt egen analys och bedömning långsiktigt tror på.

Lannebo Sverige Plus
En Sverigefond för dig som vill ha en fond med större möjligheter

En investering i fonden ger en fokuserad inriktning mot svenska börsbolag med globala marknadspositioner. Fonden förvaltas av ett erfaret förvaltarteam som till skillnad från en vanlig aktiefond har möjlighet att ta korta positioner som balanseras med ytterligare långa positioner. Målsättningen är att skapa meravkastning genom att förstärka över- och undervikter gentemot jämförelseindex.

Lannebo Teknik
En fond för dig som vill investera i marknadsledande bolag inom ny teknik

En investering i fonden ger en bred inriktning mot globala, marknadsledande teknikbolag. Lannebo Teknik har mer än 20 års historik och är en aktivt förvaltad fond med fokus på långsiktighet och riskmedvetenhet. Fondens förvaltare investerar i ledande teknikbolag över hela världen inom områden så som hälsa, säkerhet, resurseffektivisering och digitalt innehåll. Målsättningen är att genom förvaltarteamets områdesexpertis och fundamental aktieanalys skapa möjlighet till en god riskjusterad avkastning.

Lannebo Teknik Småbolag
En globalfond för dig som vill investera i snabbväxande teknikbolag över hela världen

En investering i fonden ger en bred inriktning mot nischade, snabbväxande teknikbolag globalt. Fonden är aktivt förvaltad av ett förvaltarteam som fokuserar på att hitta de bästa investeringsmöjligheterna bland tusentals småbolag. Investeringar görs över hela världen inom områden så som hälsa, säkerhet, resurseffektivisering och digitalt innehåll. Målsättningen är att genom förvaltarteamets områdesexpertis och fundamental aktieanalys skapa möjlighet till en god riskjusterad avkastning.

Är du intresserad av att köpa någon av Lannebos fonder? Logga in på Alwy och kom igång redan idag.

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store