Alwy välkomnar Atlant fonder till fondtorget!

Investera

14th June 2022

Alwy välkomnar Atlant fonder till fondtorget!

Hos Alwy kan du spara i fonder från flera olika bolag helt utan provisioner, så kallade kickbacks. Istället för att behålla provisionerna själva så betalar vi ut dessa till dig som användare. På så sätt får du lägre avgifter och du får behålla en större del av kakan själv. Vi välkomnar nu Atlant fonder till fondtorget och i detta blogginlägg kan du läsa mer om de olika fonderna som du kan handla hos Alwy.

Alla investeringar i fonder innebär en risk och ditt sparande kan både öka och minska i värde.

Informationen nedan är tagen från Atlants hemsida och du finner mer information om fonden i inloggat läge på alwy.se.

Atlant Green Tech Metals
En aktivt förvaltad fond med fokus på ”gröna metaller”

Atlant Green Tech Metals investerar i bolag med produkter och tjänster som bidrar till att uppnå globala mål för hållbar utveckling, särskilt målen avseende hållbar energi och bekämpning av klimatförändringar. Särskilt fokus riktas mot bolag som verkar i leverantörsleden för hållbart framställda metaller, mineraler och andra råvaror från primära och sekundära (återvinning) källor, till industrin för hållbar energiframställning, energilagring och elektrifiering. Metallerna kan vara koppar, zink, nickel, silver, kobolt, uran, litium med flera. Fonden strävar efter att enbart placera i bolag som bedriver sin verksamhet så att de ligger i linje med de hållbarhetskrav som ställs enligt EU taxonomin och följer FN:s Global Compact kriterier.

Fonden är aktivt förvaltad och jämför sig inte med något index. Målsättningen är att fondens riskjusterade avkastning ska vara konkurrenskraftig jämfört med traditionella tillgångsslag.  

Atlant Högräntefond
En företagsobligationsfond med sikte på hög avkastning

Atlant Högräntefond är en aktivt förvaltad räntefond med inriktning mot nordiska företagsobligationer av god kreditkvalitet och med kort till medellång löptid (räntebindningstid respektive förfallolöptid). Fonden får investera i derivatinstrument där strategierna huvudsakligen är inriktade på att göra förvaltningen mer kostnadseffektiv, förbättra likviditetsprofilen i fonden, förstärka riskkontrollen samt tillvarata marknadsrörelser. Fonden tillämpar inte något krav på lägsta kreditbetyg. Alla innehav i utländska valutor är säkrade mot svenska kronor för att andelsägarna ska slippa valutarisk.

Fonden är aktivt förvaltad och jämför sig inte med något index. Målsättningen är att generera högsta möjliga avkastning, till en risk som i genomsnitt, över tid, motsvarar risken för den nordiska kreditmarknaden.

Är du intresserad av att köpa någon av Atlants fonder? Logga in på Alwy och kom igång redan idag.

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store