Viktiga datum inför årets deklaration – 2021

Deklarera

1st February 2021

Viktiga datum inför årets deklaration – 2021

Nu har skatteverket lagt sin plan för hur deklarationen år 2021 kommer att se ut och när din skatteåterbäring kan komma att delas ut. Här har vi samlat datumen som är viktiga för dig att komma ihåg.

25:e februari

Detta är den sista dagen som du ska ha skaffat en digital brevlåda för att kunna få din deklaration digitalt. Att ha en digital brevlåda är även ett av kraven för att du ska kunna få ut din eventuella skatteåterbäring redan i april. Du kan gå in och läsa mer om digitala brevlådor på Skatteverket.se under fliken “E-tjänster och blanketter”.

3-9:e mars

Mellan dessa datum kommer din deklaration för 2021 att dyka upp i din digitala brevlåda. Då kommer du att kunna se om du får tillbaka pengar på skatten eller om du kommer att behöva betala in pengar. Deklarationen kommer som en pdf-fil och den ser ut precis som den vanliga deklarationen som du får hem i brevlådan. Se till att noggrant gå igenom samtliga uppgifter på blanketten och utgå inte från att allt stämmer. Det kan uppstå fel i deklarationen även om det är ovanligt.

16:e mars

Nu kan du börja deklarera digitalt.

30:e mars

Om du vill ha din eventuella skatteåterbäring redan i april så behöver du godkänna och skicka in din deklaration digitalt utan att göra några tillägg eller ändringar, senast detta datum.

7-9:e april

Om du godkänner din deklaration digitalt, utan tillägg eller ändringar, senast den 30:e mars så kommer Skatteverket att betala ut din eventuella skatteåterbäring efter påskhelgen detta året. Det är viktigt att du då har angett vilket konto som pengarna ska skickas till. Kontot måste vara ditt eget, annars kommer pengarna inte att betalas ut. Är summan mindre än 100 kronor så betalas inte pengarna ut, de stannar istället kvar på skattekontot som du har hos Skatteverket. Har du skulder hos Kronofogden så räknas din skatteåterbäring först av mot din skuld och det som sedan eventuellt finns kvar utbetalas till dig.

3:e maj

Om du inte har beviljats anstånd så är detta den sista dagen du kan deklarera. Din deklaration för 2021 ska då senast vara inlämnad vid midnatt. Här kan du läsa om 18 avdrag som är bra att ha koll på.

8-11:e juni

Mellan dessa datum så betalar Skatteverket ut skatteåterbäring till de som deklarerat senast den 3 maj. Om du har begärt anstånd så kan du utgå ifrån att din skatteåterbäring kommer senare än dessa datum. Läs mer här om hur du kan använda återbäringen på ett smart sätt.

3-6:e augusti

Här betalas skatteåterbäring ut till dig som inte fått dina skattepengar i april eller juni. Även du som tagit hjälp utav en redovisningsbyrå eller har skickat in din deklaration senast den 15 juni kan få återbäringen i början av augusti.

12:e november

Om du inte fått någon skatteåterbäring utan istället ska betala kvarskatt, så ska du ha betalat denna senast detta datum. Betalningen kan delas upp eller betalas i sin fulla summa genom att du gör en inbetalning till ditt skattekonto. Hela summan ska vara betald vid detta datum och betalningen kan ske via bankkonto eller Swish. Glöm inte att ta i beaktning att en betalning via Swish bokförs på ditt skattekonto samma dag och att en betalning med bankgiro bokförs som tidigast nästkommande bankdag.

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store