Städa bland prylarna och tjäna tusenlappar 

Sparande

2nd May 2021

Städa bland prylarna och tjäna tusenlappar 

Att ta sig en titt i skåpen för att kunna sälja av sådant man inte använder längre, kan generera ett ganska trevligt tillskott i plånboken. Många har en hel del prylar liggandes som egentligen bara tar upp plats. Mycket kan istället komma till bättre användning hos någon annan samtidigt som du kan tjäna en bra slant. Här får du tips på hur du på bästa sätt kan sälja av allt som du inte längre behöver.  

Sälj säsongsvis 

Rensa bland dina saker och dela upp allt du vill sälja efter säsong. Sälj sedan vinteroverallerna och barnens vinterskor som blivit för små på senhösten eller vintern. Eller saker som trädgårdsredskap och utemöbler på våren/sommaren när det börjar användas. Tänk utifrån när det du säljer ska användas, förmodligen finns det en högre efterfrågan just då. 

Sälj mer än du tror 

Du kan alltid testa att lägga ut det du hittat längst in i skåpet eller garderoben, även om det känns som att ingen skulle vilja köpa det. Det går ofta att sälja mer än vad man tror och skulle ingen vara intresserad så finns det många ställen där du istället kan skänka det. Saker som märkeskläder i bra skick, mobiler, ipads, sticklingar, böcker och utrustning till kameror är sådant som ofta säljer bra. Idag finns det en uppsjö med säljsajter där du kan få sålt dina saker och även inredning, leksaker, samlarsaker och verktyg är populärt att köpa begagnat.  

Sälj saker som du tjänar mycket på 

Det som drar upp priset på en vara är att den är av bra kvalitet, unik och vacker. Det är även populärt just nu att sälja märkeskläder, väskor, skor, klockor och solglasögon för en bra summa pengar.

Något som det också finns en efterfrågan på är begagnade teknikprylar eller lego. Vill du sälja möbler eller inredning som är äldre så är det viktigt att sakerna är i bra skick för att du ska kunna få en bra peng. Hela saker i originalkartong med tillhörande instruktionsbok är ofta eftertraktat när det kommer till prydnadsföremål och inredning. Ovanliga vinylskivor och växter är också sånt som du kan få bra betalt för. 

Sälj för miljön 

Sju av tio personer som bor i Sverige slänger sina kläder när de inte längre används och årligen så köper vi i genomsnitt 13kg nya kläder. En tredjedel av dessa kläder används aldrig och eftersom klädindustrin representerar hela 8% av globala utsläpp så gör du rätt i att försöka sälja eller skänka dina kläder om du tänker på miljön. Även dina andra begagnade saker kan återbrukas av någon annan som helt enkelt slipper köpa nytt.  

Sälj för din ekonomi  

I en undersökning som Tradera utförde så uppskattade de medverkande att de i genomsnitt kunde fylla upp ca 12 flyttlådor med saker som de inte längre använde. Över hälften av personerna som medverkade i studien uppgav att de hade för mycket prylar hemma och det uppskattade värdet på sakerna som de kunde göra sig av med uppgick till nästan 14 000 kronor. Pengar som många ser som ett ganska trevligt tillskott i kassan.

Lycka till!

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store