Så kan du spara pengar i sommar

Sparande

9th June 2021

Så kan du spara pengar i sommar

Den varmaste årstiden är här och för många innebär det sol, bad och roliga utflykter. Sommaren är en årstid då det går att spara en hel del pengar, men för många är det också en tid när man spenderar mer pengar än man brukar. I detta blogginlägg ger vi dig tips på hur du kan få en sommar full med roliga minnen utan att behöva spendera för mycket pengar.  

Spendera tid utomhus 

Sommaren är den perfekta tiden för att vara utomhus och utforska sina omgivningar. Du kan göra utflykter till olika vandringsleder eller tälta en natt vid en fin sjö. Mycket utomhusaktiviteter kan också göras ihop med vänner som att ha knytkalas till grillkvällen eller en mysig picknick där alla tar med sig vad de vill. Att åka till närmsta strand eller sjö när det är fint väder är också saker som inte behöver kosta dig några större summor pengar. Snöra på skorna eller ta fram cykeln och kolla upp vad det finns för spännande saker att se i din egen kommun.  

Pausa ditt träningskort 

Detta går inte att göra på alla gym så kolla upp vad som gäller där du tränar. Men om du vet att du inte kommer att besöka gymmet under sommarmånaderna så kan du spara in pengar på att pausa ditt medlemskap. På sommaren kan du enkelt ta en löptur eller köra ett träningspass utomhus istället för att stänga in dig på gymmet. Du kan också fundera på hur mycket tid du faktiskt kommer att spendera på ditt gym i sommar, med semestrar och annat som tar upp din tid. Älskar du att träna på gymmet även på sommaren och vet att du kommer vara där lika mycket som innan, så ska du givetvis fortsätta med detta.  

Åk på billiga men roliga utflykter  

De flesta familjer reser eller åker på utflykter under sommaren om ekonomin tillåter. I många kommuner och län så finns det under sommaren gratis aktiviteter och erbjudanden som du kan utnyttja. Besök din lokala turistinformationen och se vad som finns i just din kommun eller den kommun du besöker. Utflykter eller aktiviteter behöver inte kosta mycket för att det ska bli ett minne för livet, och det är fantasin som sätter gränserna. Det finns också saker som du kan göra för att spara pengar om det är så att resmålet är lite dyrare. Du kan handla och laga egen mat om det är en övernattning eller se till att alltid ta med egen picknickkorg. Om du har möjlighet så du också välja att åka under veckorna innan eller efter högsäsongen för att möjligtvis få ett billigare pris.  

Lägg undan transportpengarna  

Om du kör bil till arbetet så kan du under semesterveckorna lägga undan den bensinkostnad som du egentligen skulle haft. Det är pengar som du egentligen skulle spenderat och som kan hamna direkt in på sparkontot istället. Kanske väljer du att lyxa till det på semestern eller ta bilen på några utflykter istället men har du som mål att spara pengar så är det fullt möjligt även under sommarens semester. Ett bra alternativ till bilen som transportmedel är tåg och buss. Under sommarmånaderna erbjuder många transportbolag, kommuner och län olika varianter av “sommarkort” som ofta är väldigt förmånligt prissatta. Exempelvis att du för ett rabatterat fast pris får åka hur mycket buss inom ditt län under juni till augusti.

Umgås med nära och kära 

Att träffa de du tycker om allra mest kan vara det mest givande som finns. Det kostar ingenting och efter året som varit så kanske det denna sommaren känns extra viktigt att umgås med nära och kära. Passa på att vara ute, grilla, spela utesporter och bara njut av varandras sällskap. Ni kan skapa minnen för livet utan att behöva spendera en krona! 

Ha en fantastisk sommar och lycka till!  

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store