Kapitalförsäkring – vad är det?

Investera

11th January 2023

Kapitalförsäkring – vad är det?

En kapitalförsäkring är en försäkring där du som kund betalar in regelbundna premier till ett försäkringsbolag. På så sätt bygger du upp en kapitalplacering som växer med tiden. När försäkringen väl löper ut, får du tillbaka det insatta kapitalet plus eventuella vinster.

En av de främsta fördelarna med en kapitalförsäkring är att det är en långsiktig sparform. Du kan välja att låta försäkringen gå i många år, vilket ger dig tid att bygga upp en större summa pengar. Dessutom är det en trygg sparform eftersom försäkringsbolaget är skyldigt att betala tillbaka ditt insatta kapital vid försäkringens utgång.

En annan fördel är att det finns möjlighet att välja olika investeringsalternativ. Du kan välja att låta pengarna placera i aktier eller fonder för att få högre avkastning, eller så kan du välja en mer konservativ placering som till exempel räntebärande instrument.

En nackdel med en kapitalförsäkring är att det kan ta lång tid innan du får tillbaka ditt insatta kapital. Dessutom är det ofta höga avgifter och förvaltningskostnader knutna till en kapitalförsäkring, vilket kan minska avkastningen.

Sammanfattningsvis är en kapitalförsäkring en bra sparform om du är ute efter en långsiktig sparform med möjlighet till högre avkastning. Men det är viktigt att vara medveten om avgifter och förvaltningskostnader samt att det kan ta lång tid innan du får tillbaka ditt insatta kapital. Det är också viktigt att jämföra olika alternativ och försäkringsbolag innan man väljer en kapitalförsäkring.

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store