Undvik 5 vanliga misstag när du deklarerar

2021-03-12

Deklarera

Nu är det dags att deklarera och för många så innebär det bara att deklarationen ska godkännas och skickas in. Men en del behöver också göra avdrag för sina resor till och från sitt arbete. Det är här och vid försäljningar av värdepapper eller bostäder som de flesta misstagen sker i deklarationen. I detta blogginlägg så ger vi dig tips på hur du kan undvika de fem vanligaste misstagen när det kommer till att deklarera. 

Anmäl ditt bankkonto

Om det inte finns ett anmält bankkonto, så kommer Skatteverket inte att göra några automatiska utbetalningar. 

Deklarera i tid

Det är absolut enklast att deklarera digitalt och när du ha gjort det så skickas en bekräftelse på att din deklaration mottagits av Skatteverket. Ska du istället lämna in din pappersdeklaration på ett servicekontor så får du inte glömma att kolla upp öppettiderna. Om du vill få din skatteåterbäring i april så ska du ha skickat in din deklaration senast den 30 mars. Om inte så är det sista datumet den 3 maj.

Beräkna reseavdrag

Se till att du använder dig av Skatteverkets beräkningstjänst om du vill göra avdrag för resor till och från ditt arbetet. Detta för att säkerställa att avdraget blir korrekt. 

Försäljning av bostad

Om du sålt din bostad så kan du med fördel använda den e-tjänst och beräkningshjälp som finns på Skatteverkets hemsida för att få hjälp med att redovisningen.

Försäljning av värdepapper

Om du har sålt aktier eller andra värdepapper så kan du använda Skatteverkets e-tjänst och beräkningshjälp för att se till så att detta redovisas på rätt sätt

Lycka till!

Informationen på bloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på bloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Fler inlägg

Ange din mail för att få de senaste blogginläggen direkt till din mailkorg

Få en smartare ekonomi

Skapa ett konto på en minut

Vi använder cookies för att anpassa din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av cookies. Du kan läsa mer i vår Integritetspolicy.