Undvik 5 vanliga misstag när du deklarerar

Deklarera

12th March 2021

Undvik 5 vanliga misstag när du deklarerar

Nu är det dags att deklarera och för många så innebär det bara att deklarationen ska godkännas och skickas in. Men en del behöver också göra avdrag för bland annat sina resor till och från sitt arbete. Det är här och vid försäljningar av värdepapper eller bostäder som de flesta misstagen sker i deklarationen. I detta inlägg så ger vi dig tips på hur du kan undvika de fem vanligaste misstagen när det kommer till att deklarera. 

Anmäl ditt bankkonto

Om det inte finns ett anmält bankkonto, så kommer Skatteverket inte att göra några automatiska utbetalningar. 

Deklarera i tid

Det är absolut enklast att deklarera digitalt och när du ha gjort det så skickas en bekräftelse på att din deklaration mottagits av Skatteverket. Ska du istället lämna in din pappersdeklaration på ett servicekontor så får du inte glömma att kolla upp öppettiderna. Om du vill få din skatteåterbäring i april så ska du ha skickat in din deklaration senast den 30 mars. Om inte så är det sista datumet den 3 maj.

Beräkna reseavdrag

Se till att du använder dig av Skatteverkets beräkningstjänst om du vill göra avdrag för resor till och från ditt arbetet. Detta för att säkerställa att avdraget blir korrekt. 

Försäljning av bostad

Om du sålt din bostad så kan du med fördel använda den e-tjänst och beräkningshjälp som finns på Skatteverkets hemsida för att få hjälp med att redovisningen.

Försäljning av värdepapper

Om du har sålt aktier eller andra värdepapper så kan du använda Skatteverkets e-tjänst och beräkningshjälp för att se till så att detta redovisas på rätt sätt. Hos CryptoRunner kan du läsa på om hur man ska deklarera kryptovaluta.

Här kan du läsa mer om 18 avdrag som är bra att ha koll på när du deklarerar.

Lycka till!

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store