Städa upp bland abonnemangen och spara pengar

Sparande

17th July 2022

Städa upp bland abonnemangen och spara pengar

Det pratas väldigt mycket nu om att man behöver ha en stabil buffert och spara pengar för att klara av förändringar i en oviss framtid rent ekonomiskt. När man pratar om att spara pengar tänker många oftast på att få över en viss summa varje månad och lägga undan det i något form av sparande. Men en viktig del i att spara pengar är att spara in på onödiga utgifter.

Tillhör du de 80% av befolkningen som har runt 10 abonnemang och prenumerationer men inte vet hur mycket de kostar varje månad? Du är du uppenbarligen inte ensam! Men det finns en förklaring till att så många betalar för saker de kanske inte ens använder.

4 av 10 svenskar har svårt att hålla koll på abonnemangen

Enligt en undersökning Sifo gjorde på uppdrag av Swedbank tycker nästan 4 av 10 svenskar att det är svårt eller stressande att hålla koll på abonnemangen och prenumerationerna. Undersökningen visade även att knappt hälften av de tillfrågade bara på ett ungefär vet hur mycket pengar de lägger på sina abonnemang och att nästan 10% inte haren aning om hur mycket de betalar för sina abonnemang. Detta medför en stor risk att man varje månad betalar för sådant man inte använder eller som är väldigt dyrt jämfört med bättre alternativ. Det kan till exempel vara träning, välgörenhet, tidningar, olika streamingtjänster, mobilabonnemang eller TV-tjänster.

För att ha en god och hållbar ekonomi är det viktigt att man har koll på sina löpande och fasta utgifter. Genom att använda Alwy får du en bättre kontroll på din ekonomi samt att du kan se vilka abonnemang och prenumerationer du betalar för varje månad. Alwy hjälper dig att samla hela din ekonomi på en plattform så att du kan både kan spara tid och pengar.

Planera inköpen

Ett annat bra sätt att minska kostnaderna på är att planera och veckohandla mat. Genom att planera och handla vid färre tillfällen minskar man möjligheten att småhandla onödiga saker man är sugen på och på så sätt minskar man även kostnaderna. Man kan även låta matresterna bli till nya rätter eller matlådor istället för att slänga det som blir över. Vi kastar nästan 100 kilo mat per person om året i Sverige och genom att ta tillvara på resterna skulle vi både kunna spara pengar och göra nytta för miljön.

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store