Nytt år och en ny högre lön? Tänk på detta!

Sparande

9th January 2021

Nytt år och en ny högre lön? Tänk på detta!

Nytt år, nya möjligheter! I början av året infaller flera människors årliga lönerevidering och bonusutdelning. Flera av oss kan alltså förvänta sig några fler kronor i månaden än vad vi hade förra året. Vissa omförhandlar lönen helt och hållet medan andra får en marginell löneökning enligt de aktuella regelverken. Oavsett hur stor löneökningen blir så har vi samlat några tips som kan vara bra att tänka på i samband med en ökad intäkt.

Vad ska du göra med dina extra pengar? Det bästa är utöka ditt sparande. Misstaget många av oss ofta gör är att höja vår levnadsstandard i takt med vår ökade inkomst istället för att tänka långsiktigt. Givetvis ska du njuta av livet och leva för dagen, men är din ekonomi under god kontroll redan så kan det vara skönt att se till så att det håller sig så genom resten av livet också.

Har du precis fått en lönehöjning så kanske du går i tankar så som; ska vi köpa en finare bil? Hitta ett större boende? Uppdatera våra teknikprylar? Åka på semester? Lägga mer pengar på mat och kläder? Vi vill poängtera att det finns absolut ingenting fel med att göra någon eller flera av sakerna ovan. Men innan du gör det så bör du först försäkra dig om följande saker:
– Att du har en rejäl buffert för oförutsedda utgifter. Läs mer här om hur stor buffert du behöver ha.
– Att du inte har några dyra skulder.
– Att din ekonomi är stabil.
– Att du har ett ordentligt pensionssparande. Läs mer här om hur du kan påverka ditt pensionssparande.

Vi önskar dig en bra fortsättning på det nya året!

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store