Nytt år och en ny högre lön? Tänk på detta!

2021-01-09

Sparande

Nytt år, nya möjligheter! I början av året infaller flera människors årliga lönerevidering och bonusutdelning. Flera av oss kan alltså förvänta sig några fler kronor i månaden än vad vi hade förra året. Vissa omförhandlar lönen helt och hållet medan andra får en marginell löneökning enligt de aktuella regelverken. Oavsett hur stor löneökningen blir så har vi samlat några tips som kan vara bra att tänka på i samband med en ökad intäkt.

Vad ska du göra med dina extra pengar? Det bästa är utöka ditt sparande. Misstaget många av oss ofta gör är att höja vår levnadsstandard i takt med vår ökade inkomst istället för att tänka långsiktigt. Givetvis ska du njuta av livet och leva för dagen, men är din ekonomi under god kontroll redan så kan det vara skönt att se till så att det håller sig så genom resten av livet också.

Har du precis fått en lönehöjning så kanske du går i tankar så som; ska vi köpa en finare bil? Hitta ett större boende? Uppdatera våra teknikprylar? Åka på semester? Lägga mer pengar på mat och kläder?

Vi vill återigen poängtera att det finns absolut ingenting fel med att göra någon eller flera av sakerna ovan. Men innan du gör det så bör du först försäkra dig om följande saker:

Att du har en rejäl buffert för oförutsedda utgifter

Att du inte har några dyra skulder

Att din ekonomi är stabil

Att du har ett ordentligt pensionssparande

Vi önskar dig en bra fortsättning på det nya året!

Informationen på bloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på bloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Fler inlägg

Ange din mail för att få de senaste blogginläggen direkt till din mailkorg

Få en smartare ekonomi

Skapa ett konto på en minut

Vi använder cookies för att anpassa din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av cookies. Du kan läsa mer i vår Integritetspolicy.