Hur mycket ska man spara varje månad?

Investera

1st April 2021

Hur mycket ska man spara varje månad?

Hur mycket du kan spara varje månad beror på just din livssituation och vad du har för mål med ditt sparande. Ett bra riktmärke brukar vara att försöka spara 10% av sin lön. Om du vill se varför det är så viktigt att du börjar spara så kan du kika in vår ränta-på-ränta kalkylator och se hur stora skillnaderna blir om du börjar spara idag vs om du börjar spara om 5 år

Anpassa sparandet efter dig

Som vi nämnde tidigare så är ett bra riktmärke att spara 10% av sin nettolön. För att inte “nalla” på sparpengarna så är ett bra tips att sätta upp ett autogiro som drar 10% av din lön så fort den kommer in på ditt konto.

Det kan dock vara svårt och spara 10% av sin lön varje månad och ditt sparande kan variera beroende på var i livet du befinner dig. Har du barn kanske du kan spara mindre och har du inte hemmavarande barn kanske du kan spara mer. Oavsett var du befinner dig i livet är det viktigt att du kommer igång då varje extra år du kan spara får en positiv effekt på ditt sparande.

Börja med bufferten och investera sedan

Har du inget sparande ännu så är ett förslag att börja med att spara ihop till en buffert ifall du akut skulle behöva ha en liten större summa pengar om t ex kylskåpet går sönder. Då kan du köpa ett nytt kylskåp utan att ta ut ett lån. När du har sparat ihop en buffert som ger dig en trygghet är det dags att börja investera i aktier och fonder.

Lycka till!

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store