Det här ska du tänka på när du väljer mobilabonnemang

2021-01-25

Avtal

Hos de allra flesta operatörer erbjuds du idag mobilabonnemang till ett fast pris, där också sms och fria samtal ingår. Vad som skiljer abonnemangen åt är oftast hur mycket surf som ingår och månadskostnaden. Om du jämför olika operatörer så är det inte bara täckningen och kvalitén på kundtjänst som skiljer sig åt. Det kan även vara stora skillnader i pris. Några saker som utmärker ett bra mobilabonnemang är:

Att abonnemanget har tillräckligt mycket surf – utgå från hur mycket du surfar och välj ett abonnemang som motsvarar detta. Det blir onödigt dyrt för dig om du väljer mer surf än vad du faktiskt kommer att använda, och att köpa till mer surf för att du köpt för lite blir också dyrt i längden. Ett vanligt misstag många gör är att man väljer ett abonnemang med alldeles för mycket surf trots att de har tillgång till Wi-Fi.

Att det är bra täckning – fundera på vart du använder din mobil mest och välj en operatör som har bra täckning just där. Har du inte tillräckligt bra täckning så kommer du inte få användning av din mobiltelefon på det sätt du vill. Hos de olika operatörerna kan du hitta information om var de har täckning.

Att det är låg kostnad – med Alwy får du full koll på din nuvarande kostnad och på så sätt kan du lättare jämföra mobilabonnemang. Det finns ingen anledning för dig att betala mer än nödvändigt.

Att det är kort eller ingen bindningstid – när du väljer ett abonnemang är det viktigt att du ska kunna ändra detta själv och att du inte binder upp dig för länge. Saker i livet förändras och då är det viktigt att du kan anpassa ditt mobilabonnemang utefter situationen och inte är bunden. Det ska dock tilläggas att, när det kommer till mobilabonnemang, det ibland blir billigare om du binder upp dig under en kortare period.

Likt många andra abonnemang, utgifter och avtal så är ditt mobilabonnemang en utgift som är lätt att glömma bort att jämföra. Det är en kostnad som tickar på månad efter månad men som är minst lika viktig att jämföra med jämna mellanrum, precis som man bör göra med t.ex. elavtal och hemförsäkring. Som användare av Alwy får du direkta förslag på bättre erbjudanden för ditt elavtal, hemförsäkring och mobilabonnemang direkt i ditt Alwy-konto. Du hittar dessa erbjudanden när du har loggat in.

Informationen på bloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på bloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Fler inlägg

Ange din mail för att få de senaste blogginläggen direkt till din mailkorg

Få en smartare ekonomi

Skapa ett konto på en minut

Vi använder cookies för att anpassa din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av cookies. Du kan läsa mer i vår Integritetspolicy.