Alwy välkomnar Tellus fonder till fondtorget!

Investera

4th July 2022

Alwy välkomnar Tellus fonder till fondtorget!

Hos Alwy kan du spara i fonder från flera olika bolag helt utan provisioner, så kallade kickbacks. Istället för att behålla provisionerna själva så betalar vi ut dessa till dig som användare. På så sätt får du lägre avgifter och du får behålla en större del av kakan själv. Vi välkomnar nu Tellus fonder till fondtorget och i detta blogginlägg kan du läsa mer om de olika fonderna som du kan handla hos Alwy.

Alla investeringar i fonder innebär en risk och ditt sparande kan både öka och minska i värde.

Informationen nedan är tagen från Tellus hemsida och du finner mer information om fonden i inloggat läge på alwy.se.

Tellus Globala Investmentbolag

Fonden investerar i de bolag som ägs och drivs av några av världens främsta investerare och entreprenörer. Man investerar i bolag som har flera investeringar, helst i olika kompletterande verksamheter. En ledstjärna när fondförvaltaren väljer investeringar är teman som påverkar vår framtid såsom demografi, tekniska innovationer, hållbarhet och förändrade konsumtionsbeteenden.

Många av världens främsta investerare och företagare såsom Jeff Bezos, Jack Ma & Bernard Arnault har sina egna placeringar i noterade investmentbolag/holdingbolag/konglomerat. Dessa bolag karaktäriseras ofta av entreprenörskap, långsiktigt engagemang kopplat till ägarskap och goda kontaktnät. Fondförvaltaren har därför valt att investera i denna typ av bolag över hela världen.

Tellus Globala Investmentbolag är alltid till minst 90 % investerad för att ha så hög förutsägbarhet som möjligt mot aktiemarknaden.

Tellus Midas

Tellus Midas investerar i aktier och räntebärande instrument över hela världen. Fonden försöker hitta morgondagens storbolag. Man investerar i bolag ledande inom sin nisch med starka ledningar och attraktiva värderingar. Fondförvaltaren arbetar med en flexibel aktieandel för att kunna parera marknadens svängningar. Kort sagt har man som mål att ta tillvara aktiemarknadens alla möjligheter när man ser dessa som goda och att behålla kapitalet så intakt som möjligt när förutsättningarna är sämre.

Är du intresserad av att köpa någon av Tellus fonder? Logga in på Alwy och kom igång redan idag.

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store