5 tips på hur du kan sänka dina fasta kostnader

2021-03-15

Spartips
5 tips på hur du kan sänka dina fasta kostnader

I detta inlägg går vi igenom 5 tips på hur du kan sänka dina fastna kostnader och på så sätt få mer pengar över.

 1. Pruta på ditt bolån
  Prova att kontakta flera olika banker och låneförmedlare för att hitta erbjudanden som hjälper dig att pruta på bolånet. Man kommer oftast ganska långt genom att gå till sin nuvarande bank med ett erbjudande från en annan bank. Det ska mycket till att din nuvarande bank då inte går med på en lägre ränta. Med Alwys bolånekalkyl kan du räkna på hur en lägre ränta påverkar din månadskostnad.
 2. Jämför elavtal
  När du jämför elavtal så kan du välja mellan fast eller rörligt elavtal. Fördelen med att jämföra elavtal ofta är att du då kan förhandla bort månadsavgifter och årsavgifter och få en betydligt billigare elavtal. Oftast kan man spara ca 10-15% på sina elkostnader årligen.
 3. Jämför dina försäkringar
  Du kan jämföra och ta reda på vilken försäkringsgivare som erbjuder bäst pris för det skyddet du behöver. Du kanske kan få samma skydd till ett billigare pris eller till och med ett bättre skydd än din nuvarande försäkring. Genom att jämföra försäkringar kan du oftast spara några tusenlappar om året.
 4. Samla eventuella lån
  Om du har flera lån så bör du försöka samla ihop dessa lån till ett större lån med låga kostnader. På så sätt behöver du inte betala flera faktura och aviavgifter och det blir svårare att glömma bort att betala lånet.
 5. Jämför ditt kreditkort
  Om du använder ett kreditkort så ska du se till att du får valuta för dina pengar. Det finns kreditkort utan månadsavgifter och de ska ge dig någon form av bonus på dina köp. Jämföra de olika kreditkorten som finns på marknaden och spara pengar.

Informationen på bloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på bloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Fler inlägg

Ange din mail för att få de senaste blogginläggen direkt till din mailkorg

Få en smartare ekonomi

Skapa ett konto på en minut

Vi använder cookies för att anpassa din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av cookies. Du kan läsa mer i vår Integritetspolicy.