Regeln om 72

Investera

27th January 2023

Regeln om 72

Vad är regeln om 72 och varför är den viktig?

Regeln om 72 är en enkel formel som hjälper dig att beräkna hur lång tid det tar för dina investeringar att fördubblas. Formeln säger att du tar antalet 72 och delar det med din årliga avkastningsprocent för att få den ungefärliga tiden det tar för dina pengar att fördubblas.

Till exempel, om du har en investering som genererar en årlig avkastning på 8%, enligt regeln om 72, tar det ungefär 9 år (72 ÷ 8 = 9) för din investering att fördubblas.

Regeln om 72 är en viktig förståelse för att hjälpa dig planera och förstå hur dina investeringar kommer att växa över tid. Det hjälper dig att se hur årliga avkastningen påverkar din totala investeringsportfölj, och du kan använda den för att jämföra olika investeringsalternativ och välja det som ger dig den snabbaste tiden för dina pengar att fördubblas.

Men det är viktigt att notera att regeln om 72 är en ungefärlig beräkning och inte en exakt prognos. Många andra faktorer, som skatter och inflation, kan också påverka dina investeringar.

Sammanfattningsvis är regeln om 72 en enkel, men användbar formel som hjälper dig att förstå hur dina investeringar kommer att växa över tid. Genom att använda den kan du fatta informerade beslut om dina investeringar och arbeta mot dina långsiktiga finansiella mål.

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store