4 spartips när du ska flytta

Budget

3rd June 2021

4 spartips när du ska flytta

Sommaren är en populär tid för att byta bostad. Du kanske rentav ska flytta strax efter sommaren. Detta är helt enkelt för att det är väldigt smidigt att kombinera en flytt med semestertider och att sommaren korrelerar bra med nya jobb, utbildningar med mera. Här kommer några tips på hur du kan spara tips när du flyttar.

Tänk igenom ditt flyttdatum

Som vi nämnde så flyttar de flesta innan, under eller efter sommaren. Då det är fler som flyttar så är efterfrågan högre på flyttstäd och flytthjälp. Om möjligt så kan det vara fördelaktigt att flytta in på en vardag istället för under en helg. Det är helt enkelt för att om du ska ta hjälp med städning eller flyttgubbar så kommer de antagligen att ta ut en högre avgift om arbetet sker på helgen än om det görs på en vardag. Innan du bokar din flytthjälp så se till att fråga om priserna skiljer sig något mellan vardagar och helger.

Flytta inte allt du äger

När du har bestämt dig för ett datum för flytten så är det dags att lista ut vad du ska flytta med dig. Varje gång man flyttar så inser man att man har betydligt mer saker än vad man tror och det är otroligt vad vi lyckas samla på oss saker över tid. Se till att du har koll på måtten i din nya bostad så att du tar med dig saker som faktiskt får plats i den nya bostaden. Detta är också ett utmärkt tillfälle att rensa ut och sälja de saker du inte längre behöver. Om du väntar för länge med att gå igenom dina saker så är risken stora att istället för att du lyckas sälja dina saker och få pengar så får du skänka bort dem och/eller åka till tippen med saker som blir kvar. Oavsett om du ska flytta till något större eller något mindre så är det bra att se över vad man ska ta med sig. Här får du tips på hur du kan tänka när du ska sälja dina begagnade prylar.

Spara pengar på flyttlådor

Det finns några olika sätt som du kan spara pengar på när det kommer till flyttlådor. Det enklaste är att få flyttlådor av någon som nyligen har flyttat då de flesta vill bli av med flyttlådorna efter en flytt. Ett annat alternativ kan vara att hålla utkik på t ex Facebook marketplace / blocket där folk säljer begagnade flyttlådor. Det kan till och med vara så att flyttlådor bortskänks online och det är perfekt för dig som snart ska flytta.

Packa och flytta själv

Ett annat bra sätt att spara pengar vid en flytt är helt enkelt att flytta själv. Flytten kan vara ett perfekt läge att ta igen gentjänster från din familj och dina vänner. Det kan dock vara orealistiskt att du ska kunna flytta själv oh underskatta inte jobbet som uppstår i samband med en flytt.

Även om du tar in en flyttfirma så kan du spara pengar genom att packa ner dina saker i lådor och ställa det i ordning åt dig. Då kommer flytten gå snabbare och du kommer att behöva betala för en lägre tidsåtgång vilket är positivt för dig och din plånbok.

Sammanfattning

Att flytta kan lätt bli stressigt så beroende på din egen situation så får du ställa dig frågan om det är värt att spara lite pengar genom att göra mer själv eller om du vill bespara dig själv tid och ta hjälp av en flyttfirma. Om det går så försök flytta in på en vardag, packa iordning själv, sälj saker innan du flyttar och låna flyttlådor av någon kompis.

Om du vill räkna på hur ett litet sparande kan växa sig stort över tid så kan du använda dig av Alwys ränta på ränta kalkylator här.

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store