Ränta på ränta är ett underverk

Investera

6th April 2021

Ränta på ränta är ett underverk

Ränta på ränta innebär att du får ränta på den utveckling som du hittills har byggt upp på ditt sparande. Du får alltså en värdeökning på din värdeökning.

Ett exempel: Du investerar 50 000 kr i fonder som ger dig 5% i avkastning. I slutet av året kommer du då ha fått 2500 kr (0,05 * 50 000 kr). Om du låter fonderna ligga kvar även nästa år så kommer ränta på räntan börja arbeta på det nya högre beloppet 52 500 kr vilket gör att du sen nästa år får 2 625 kr i värdeutveckling. Din värdeutveckling blir högre och högre så längre du kan låta pengarna vara still. För att räkna på ränta på ränta så kan du kika in Alwys ränta på ränta kalkylator.

Allt sparande som ger en positiv utveckling bidrar till ränta på ränta effekten och det viktigaste är att du kommer igång med ett sparande som du sedan låter växa av sig själv. Desto längre du kan vänta med att ta ut pengarna, desto större är chansen att de har vuxit sig riktigt stora.

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store