Att tänka på innan man lånar

2021-02-03

Lån
Att tänka på innan man lånar

Det är fortfarande tyvärr vanligt att många försöker lösa sin ekonomiska situation med olika formed av snabblån med väldigt höga räntor. Detta blir nästan alltid en väldigt dyr affär som kostar dig mer än det smakar. Här kommer några tips på vad du ska tänka på innan du lånar.

Fundera på om du verkligen behöver låna

Det kan kännas lockande att låna för att köpa något du gärna vill ha eller låna för att kunna åka på en resa som du gärna vill åka på. Innan du tar ett lån så ska du alltid ta reda på lånets totala månadskostnad och undvik snabblån med höga räntor! Det bästa av allt är om du inte lånar alls.

Räntan på snabblån eller sms-lån, som de ibland kallas, kan ibland vara över 100% och din ekonomi kommer att bli ännu mer ansträngd när du börjar ta lån. Det är lätt att hamna i en negativ spiral där du behöver låna mer för att kunna betala av ditt lån.

Alla lån ska betalas tillbaka oavsett sort.

Privatlån istället för sms-lån

Om du inte har några betalningsanmärkningar, är ett privatlån ett bättre val än ett sms-lån. Ännu bättre är om du redan har ett bolån som du kan utöka då räntan på bolån generellt sätt är betydligt lägre än både privatlån och sms-lån. Men det absolut bästa är som sagt att inte låna alls och verkligen fråga dig om du behöver den där nya tvn eller telefonen.

Lycka till!

Informationen på bloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på bloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Fler inlägg

Ange din mail för att få de senaste blogginläggen direkt till din mailkorg

Få en smartare ekonomi

Skapa ett konto på en minut

Vi använder cookies för att anpassa din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av cookies. Du kan läsa mer i vår Integritetspolicy.