Att tänka på innan du lånar

Lån

3rd February 2021

Att tänka på innan du lånar

Det är fortfarande tyvärr vanligt att många försöker lösa sin ekonomiska situation med olika formed av snabblån med väldigt höga räntor. Detta blir nästan alltid en väldigt dyr affär som kostar dig mer än det smakar. Här kommer några tips på vad du ska tänka på innan du lånar.

Fundera på om du verkligen behöver låna

Det kan kännas lockande att låna för att köpa något du gärna vill ha eller låna för att kunna åka på en resa som du gärna vill åka på. Innan du tar ett lån så ska du alltid ta reda på lånets totala månadskostnad och undvik snabblån med höga räntor! Det bästa av allt är om du inte lånar alls.

Räntan på snabblån eller sms-lån, som de ibland kallas, kan ibland vara över 100% och din ekonomi kommer att bli ännu mer ansträngd när du börjar ta lån. Det är lätt att hamna i en negativ spiral där du behöver låna mer för att kunna betala av ditt lån.

Privatlån istället för sms-lån

Om du inte har några betalningsanmärkningar, är ett privatlån ett bättre val än ett sms-lån. Ännu bättre är om du redan har ett bolån som du kan utöka då räntan på bolån generellt sätt är betydligt lägre än både privatlån och sms-lån. Men det absolut bästa är som sagt att inte låna alls och verkligen fråga dig om du behöver den där nya tvn eller telefonen. Om du redan hamnat i situationen att du börjat ta lån kan du här läsa handfasta tips på hur du kan bli kvitt dem.

Lycka till!

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store