9 spartips för mer pengar i plånboken

Sparande

4th May 2021

9 spartips för mer pengar i plånboken

Det finns massvis med saker man kan göra för att spara pengar och få mer över till annat. Att se över hela sin ekonomi och kolla över vad man betalar för kan spara dig mycket pengar. I detta inlägget får du 9 spartips för mer pengar i plånboken.

Starta ett månadssparande

Sätt upp ett automatiskt månadssparande som drar pengar från ditt konto så fort du får in lön. Då blir sparandet av och du kan själv välja om sparandet ska ske i fonder eller på ett sparkonto. Här kan du läsa mer om tips på hur du kan spara varje månad.

Skippa kaffe på stan

Om du har köper en kaffe på stan varje dag så kommer det att kosta dig ungefär 8 000 kr om året givet att en kaffe kostar 35 kr/styck. Drick istället ditt kaffe hemma eller på kontoret, alternativt ta med dig kaffet i en termosmugg!

Sluta röka eller snusa

Rökare – Om du röker ett paket cigaretter om dagen så kostar det dig ungefär 22 000 kr på ett år vilket både är dåligt för hälsan och plånboken.

Snusare -Om du snusar en dosa om dagen så kostar det dig ungefär 15 000 kr på ett år och det är är mycket pengar som du kunde ha gjort annat för istället.

Säg upp det oanvända gymkortet

Att träna är givetvis bra men många av oss har ett gymkort som bara ligger oanvänt. Ett gymkort kostar flera hundralappar i månaden och om du inte använder det, säg upp det! Det kanske även finns något ute gym i närheten av där du bor som du kan använda istället?

Ta med matlådan

Det finns stora pengar att spara på att göra matlåda och ta med dem till jobbet istället för att äta ute. Här kan du läsa om hur mycket pengar det finns att spara på att börja äta matlådor.

Sälj dina gamla prylar

Sälj de prylarna som du inte längre behöver på Blocket, Tradera eller Facebook. Här kan du läsa om tips hur du ska tänka när du ska sälja begagnade saker.

Se över dina försäkringar

Det händer mycket i försäkringsbranschen och de försäkringar som var bäst förr behöver inte vara det i dag. Man bör se över sina försäkringar årligen för att spara pengar men också för att se till att man har ett relevant skydd.

Samla ihop dina lån och krediter

Att samla dina lån på samma ställe kan spara dig tusenlappar, samtidigt som du bara får en faktura att betala från. Räkna ihop dina smålån och ansök om ett samlingslån så kan du spara pengar och minska risken för att du missar en betalning.

Använd dig av Alwy

Använd dig av Alwy för att samla hela din ekonomi på samma plats och få smarta spartips baserat på din ekonomi. Du kan skapa ett konto här.

Gillade du inlägget?

Dela gärna på sociala medier ❤️

Vill du läsa mer?

Fler artiklar från Alwybloggen

Informationen på Alwybloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på Alwybloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Just nu

Testa gratis i 7 dagar!

Ingen bindningstid

Kom igång på en minut

overview-mockup.png

Backas av

En av Sveriges mest lovande start-ups

Copyright © 2020-2024 Optimize Savings AB. Högkvarter: Stockholm, Sweden. Alla rättigheter reserverade. Optimize Savings AB. Medborgarplatsen 25, 118 72, Stockholm. Organisationsnummer:559249-2192

QR Link to App Store