9 spartips för mer pengar i plånboken

2021-05-04

Spartips
9 spartips för mer pengar i plånboken

Det finns massvis med saker man kan göra för att spara pengar och få mer över till annat. Att se över hela sin ekonomi och kolla över vad man betalar för kan spara dig mycket pengar. I detta inlägget får du 10 spartips för mer pengar i plånboken.

1. Starta ett månadssparande

Sätt upp ett automatiskt månadssparande som drar pengar från ditt konto så fort du får in lön. Då blir sparandet av och du kan själv välja om sparandet ska ske i fonder eller på ett sparkonto.

2. Skippa kaffe på stan

Om du har köper en kaffe på stan varje dag så kommer det att kosta dig 8 400 kr om året givet att en kaffe kostar ca 35 kr/stryck

3. Sluta röka eller snusa

Rökare – På ett år kan rökningen kosta dig ca 12 480 kr och det är rätt mycket pengar som går upp i rök här.

Snusare -På ett år kostar snusandet dig ca 9 380 kr och det är är mycket pengar som du kunde ha gjort annat för istället.

4. Säg upp det oanvända gymkortet

Att träna är givetvis bra men många av oss har ett gymkort som bara ligger oanvänt. Ett gymkort kostar flera hundralappar i månaden och om du inte använder det, säg upp det! Det kanske även finns något ute gym i närheten av där du bor som du kan använda istället?

5. Ta med matlådan

Det finns stora pengar att spara på att göra matlåda och ta med matlådan till jobbet istället för att äta ute.

6. Sälj dina gamla prylar

Sälj de prylarna som du inte längre behöver Blocket, Tradera eller Facebook.

7. Se över dina försäkringar.

Det händer mycket på försäkringsbranschen och de försäkringar som var bäst förr behöver inte vara det i dag. Man bör se över sina försäkringar årligen för att spara pengar men också för att se till att man har ett relevant skydd.

8. Samla ihop dina lån och krediter

Att samla dina lån på samma ställe kan spara dig tusenlappar, samtidigt som du bara får en faktura att betala från. Räkna ihop dina smålån och ansök om ett samlingslån så kan du spara pengar och minska risken för att du missar en betalning.

9. Använd dig av Alwy

Använd dig av Alwy för att samla hela din ekonomi på samma plats och få smarta spartips baserat på din ekonomi. Du kan skapa ett konto här

Informationen på bloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på bloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Fler inlägg

Ange din mail för att få de senaste blogginläggen direkt till din mailkorg

Få en smartare ekonomi

Skapa ett konto på en minut

Vi använder cookies för att anpassa din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av cookies. Du kan läsa mer i vår Integritetspolicy.