5 tips till en bättre privatekonomi

2021-04-14

Budget
5 tips till en bättre privatekonomi

I detta inlägg ger vid dig 5 tips till en bättre privatekonomi

Din inkomst

Ta reda på vad du har att röra dig med varje månad. Ta en titt på din senaste löneutbetalning och räkna på vad du kommer ha att röra dig med varje månad.

Gör en budget

När du skriver ner dina inkomster och utgifter märker du var pengarna kommer ifrån och vart de tar vägen. Alwy kan hjälpa dig att automatiskt sammanställa dina intäkter och utgifter så att du får full kontroll.

Skippa de små utgifterna

Det är ofta de små återkommande utgifterna som försämrar ekonomin på sikt och inte de stora enstaka köpen. T ex en lunch på stan 5 gånger i veckan kan kosta dig uppemot 25 000 kr per år!

Se över dina avtal och spara pengar

Med några få klick kan du spara tusenlappar. Se årligen över dina försäkringar, elavtal, sparräntor, bolån och investeringar för bättre deals. Med Alwys ränta-på-ränta kalkylator kan du räkna på hur mycket 500 kr extra i månaden hade kunnat ge dig över tid.

Öka dina inkomster

Fokusera även på dina inkomster. Löneförhandla på jobbet, sälj prylar som du inte längre använder, hyr ut eventuella verktyg som du har hemma och börja investera så att du får in ränteintäkter och/eller utdelningar under året.

Lycka till!

Informationen på bloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på bloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Fler inlägg

Ange din mail för att få de senaste blogginläggen direkt till din mailkorg

Få en smartare ekonomi

Skapa ett konto på en minut

Vi använder cookies för att anpassa din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av cookies. Du kan läsa mer i vår Integritetspolicy.