Ordlista: Avkastning

2021-03-03

Ordlista
Ordlista: Avkastning

Avkastning syftar på värdeförändringen av en investering. En investering kan vara t ex aktier, fonder, valutor eller fastigheter. Man kan både få både en positiv och en negativ avkastning. Om värdeförändringen på ens investering går ner så får man en negativ avkastning. Vice versa, om investeringen går upp så får man en positiv avkastning.

Förväntad avkastning

Investeringar har generellt sätt olika förväntade avkastningar. T ex så förväntas pengarna på ditt sparkonto inte växa så mycket medans t ex om du investerar i fonder så har du en högre förväntad avkastning – både positiv och negativ.

Med Alwys ränta-på-ränta kalkylator kan du själv se hur viktig avkastningen är för dig och ditt sparande. 1% skillnad i avkastning kan betyda flera hundratusen extra i pension.

Informationen på bloggen utgör inte tillhandahållande av ekonomisk rådgivning och du är alltid själv ansvarig för din ekonomi och de beslut du tar när det kommer till din ekonomi. Allt användande av informationen på bloggen sker därmed på egen risk. Alwy friskriver sig ansvar för det resultaten som kan bli följden av att en användare på olika sätt nyttjar den information som presenteras på Alwybloggen.

Fler inlägg

Ange din mail för att få de senaste blogginläggen direkt till din mailkorg

Få en smartare ekonomi

Skapa ett konto på en minut

Vi använder cookies för att anpassa din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du vår användning av cookies. Du kan läsa mer i vår Integritetspolicy.